‘De meeste religieuzen leven niet in armoede’

Er blijven misschien maar enkele honderden religieuzen over in Nederland, denkt Rogier Moulen Janssen. Maar financieel staan ze er nog goed voor. Hij werkte jarenlang bij de KNR.

Zusters, paters, nonnen, broeders – hun aantal slinkt in hoge mate. Kloosters worden gesloten, hun rol lijkt uitgespeeld. Toch zijn ze nog sterk aanwezig in de samenleving: via allerlei fondsen dragen ze bij aan maatschappelijke noden. Rogier Moulen Janssen was jarenlang coördinator landelijke fondsen van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). Hij nam 21 juni 2017 afscheid: een gelegenheid om hem te vragen naar zijn visie op de aanwezigheid van religieuzen in de samenleving.

Print
E-mail

Over de auteur

Ben Frie SJ is jezuïet en priester, werkzaam op het vlak van geloof en levensbeschouwing. Hij is hoofdredacteur van Ignis Webmagazine.

Meer van deze auteur >

Rubriek(en):

Reageren

Wilt u reageren op dit artikel? Mail de redactie van Ignis Webmagazine!

Door op verzenden te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden.

Zoeken

Kerk

De christelijke bezorgdheid om de (super) rijken

13 oktober 2017 | Guido Dierickx SJ

De herverdeling van het fortuin van de allerrijksten moet beter. Kan de christelijke geloofsgemeenschap daar misschien bij helpen? De christelijke geloofsgemeenschap...

Video

Wouter Blesgraaf

Maak kennis met Wouter Blesgraaf

8 september 2017 | Ben Frie SJ

Jezuïet en theologiestudent Wouter Blesgraaf (35) sprak voor zijn priesterwijding met Ignis. ‘In het priesterschap kun je mensen helpen op een...